Wc-Papier

Je wilt Wc-papier kopen en daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom delen we online de beste aanbiedingen. Zo weet jij zeker dat je de laagste prijs betaalt, dankzij kortingen, deals en acties die we online voor je verzamelen.

Filter

Enig resultaat

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Vergelijken
Robijn Klein & Krachtig Color Vloeibaar Wasmiddel - 2 x 34 wasbeurten - Voordeelverpakking

Robijn Wasmiddel

Beste deal op: bol.com

Hier op Beste-wasmiddel.nl verzamelen we alle deals, dus voor Wc-papier en voor wasmiddel aanbiedingen. Bovendien voegen we regelmatig nieuwe aanbiedingen en acties voor je toe. Staat er op dit moment geen aanbieding voor je bij? Probeer het binnenkort nog eens. Dan weet je zeker dat je nooit meer te veel betaalt.

Wc-Papier – Discrete hygiëne voor intieme delen

Als je te laat merkt dat de toiletpapierhouder leeg is, besef je wat een belangrijke rol het zachte afrolproduct speelt. In feite wordt er zelden over toiletpapier gesproken. Wist je dat de gemiddelde consument in Nederland in de loop van een jaar 46 rollen toiletpapier gebruikt? Aan elkaar gelegd komt dit overeen met een afstand van meer dan een kilometer; geëxtrapoleerd naar het hele land komt dit neer op drie miljard ton. In een Europese vergelijking staat Nederland slechts in de middenmoot.cDeze statistische waarden bewijzen het: Iedereen gebruikt toiletpapier, maar bijna niemand weet er iets van. Wij leggen je graag meer uit over toiletpapier.

De structuur van toiletpapier

Zoals alle tissuepapier, waartoe ook keukenpapier en wegwerpzakdoekjes behoren, is het basisingrediënt voor toiletpapier hout, of preciezer: cellulose.

Toiletpapier wordt gemaakt van verse pulp en wordt het hout vooral gewonnen uit berken, dennen of sparren – snelgroeiende bomen. De cellulose wordt uit het hout opgelost door koken, gebleekt en omgezet in papiervorm. Bij gerecycleerd toiletpapier wordt het afvalpapier geweekt, verhit en worden de resten drukinkt met een speciaal procedé verwijderd. De verdere verwerking is dezelfde als voor het zuivere pulpproduct.

De papierbanen worden in een of meer lagen op elkaar gelegd en verbonden. Deze structuur creëert luchtlagen die het papier zacht, buigzaam en scheurvast maken. Tegelijk wordt het absorptievermogen verhoogd. Tenslotte wordt het papier in zijn uiteindelijke formaat gesneden, de afzonderlijke vellen worden door perforatie van elkaar gescheiden en het geheel wordt op kartonnen kokers aangebracht.

Zacht, duurzaam, vochtig: Welke varianten zijn er?

Tot welke consumentengroep behoor je als je toiletpapier koopt? Zie je het papier als een functioneel gebruiksvoorwerp of moet het een pluspunt zijn in termen van gevoel en esthetiek? Het juiste papier is er voor alle eisen:

 • Meerlaags toiletpapier: Meestal heeft toiletpapier minstens twee lagen, maar vooral drie- en vierlaagse versies zijn populair. Papier met vijf lagen is extra zacht en absorberend. Afhankelijk van je comforteisen kun je de juiste kwaliteit voor je kiezen.
 • Toiletpapier van verse pulp wordt direct van hout gemaakt – zoals hierboven beschreven – en kan een willekeurig aantal lagen hebben.
 • Gerecycleerd toiletpapier wordt meestal helemaal van gerecycleerd papier gemaakt; gemengde versies van nieuw en gerecycleerd papier zijn eerder ongewoon (in tegenstelling tot keukenpapier).
 • Geparfumeerd toiletpapier zorgt niet alleen voor intieme hygiëne, maar ook voor een aangename geur in de badkamer. Het palet varieert van bloemige geuren tot originele odeurs zoals speculaas in kerstsfeerartikelen.
 • Motief toiletpapier met decoratieve prints of kleurrijk reliëf dient als blikvanger in de “kleine kamer”.
 • Vochtig toiletpapier is verpakt in vellen in een plastic verpakking. Het is meestal voorzien van verzorgende stoffen en zorgt voor intensieve reinheid.

Wanneer moet ik naar een bepaald product zoeken?

Qua functionaliteit zijn er geen noemenswaardige verschillen in toiletpapier – het doet waarvoor het ontworpen is. Er zijn echter individuele situaties waarin het raadzaam is speciaal toiletpapier te kopen of andere papierproducten te gebruiken.

 • Zwangerschap: Indien mogelijk moeten aanstaande moeders geparfumeerd toiletpapier of nat papier met toegevoegde alcohol vermijden.
 • Mensen met een allergie: Als je allergisch bent, kunnen afzonderlijke additieven in vochtig toiletpapier, vooral geurstoffen en conserveringsmiddelen, huidreacties veroorzaken – bijzonder onaangenaam op de plaatsen in kwestie. Gebruik voor de zekerheid geen gekleurd of bedrukt papier.
 • Aambeien: Bij acute symptomen kan vochtig toiletpapier met verzachtende toevoegingen zoals kamille of speciale “gevoelige” varianten aangenaam zijn. In het algemeen is het beter naar extra zachte papieren te grijpen bij belasting met anaal-veneuze knopen.

Wanneer ontbindt toiletpapier?

Na gebruik verdwijnt toiletpapier niet – het wordt afval. Gelukkig zijn de soorten pulp of oud papier in principe een natuurlijk product dat na een tijdje ontbindt. Bij tests in de open lucht verrot conventioneel papier binnen een paar weken.

Toiletpapier wordt op dezelfde manier weggegooid. Het komt dan via het afvalwater in de rioolwaterzuiveringsinstallatie terecht en wordt daar tijdens de behandeling zonder grote problemen uitgefilterd. Gerecycleerd papier lost sneller op dan meerlagig cellulosepapier uit eerste persing. Dit is belangrijk om te weten als je in een oud gebouw met oude leidingen woont. Het risico van leidingverstopping is merkbaar kleiner bij gebruik van duurzaam papier.

Een ander probleem zijn de toiletdoekjes: die zijn niet van cellulose gemaakt zoals droog papier, maar van vlies. Dit lost niet op en veroorzaakt in riolen en rioolzuiveringsinstallaties soortgelijke problemen als plastic resten. Natte doekjes moeten daarom met het huisvuil worden weggegooid en niet door de afvoer worden gespoeld. Het materiaal bestaat uit cellulose, natuurlijke pulp en viscose. De niet-geweven vezels zijn biologisch afbreekbaar en zo ontworpen dat ze door de waterturbulentie in het rioolsysteem worden opgelost.

Tips voor toiletpapier

Er zijn een aantal praktische tips voor het gebruik van toiletpapier:

 • Richting van de rol: Bij een horizontaal gemonteerde toiletpapierhouder wordt de rol meestal zo opgehangen dat het losse uiteinde naar voren hangt. Als je geld wilt besparen, steek je het andersom in. Zo rolt geen enkel vel er te veel af.
 • Veegrichting: Veeg bij het schoonmaken van de intieme zone altijd van voor naar achter. Dit voorkomt dat ziektekiemen op plaatsen komen waar ze niet thuishoren.
 • Tube verwijderen: Lege toiletpapier tubes zijn geweldig knutselmateriaal voor kinderen en speelgoed voor huisdieren. Maak er speeltunnels voor knaagdieren of friemelspelletjes voor katten van.

Conclusie: Wc-Papier kopen

Toiletpapier is een van de belangrijkste verbruiksartikelen in het huishouden. De keuze van het juiste product hangt af van individuele factoren. Duurzame papieren hebben belangrijke voordelen.

 • Het jaarlijks verbruik van toiletpapier per hoofd van de bevolking bedraagt bijna 46 rollen.
 • De producten zijn gemaakt van zuivere pulp of gerecycleerd papier.
 • Het assortiment strekt zich uit van functioneel, gewoon papier tot kleurrijke, geurende varianten.
 • Voorzichtigheid is geboden bij het kiezen als je allergieën of gezondheidsbeperkingen hebt.
 • Gooi natte doekjes bij het huisvuil.
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken