Ski kleding wassen

Goede skikleding kopen is duur. Om te zorgen dat de investering in de juiste ski-jas en functionele skibroek rendeert, moet de wintersportuitrusting langer dan één skiseizoen waterdicht blijven. Natuurlijk kan skiën en snowboarden ook je kleren vuil maken. Maar wees voorzichtig – je moet je skikleding niet zomaar in de wasmachine stoppen! Het materiaal heeft speciale verzorging en speciale wasmiddelen nodig om ademend en waterafstotend te blijven. Beste-wasmiddel heeft het wassen van skikleding onder de loep genomen en hier alle tips en trucs gebundeld.

1. Gebruik speciale wasmiddelen

Bij het wassen van skikleding kun je beter geen gewone wasmiddelen gebruiken. Deze kunnen de ademende en waterafstotende materialen aantasten of zelfs beschadigen. Speciale wasmiddelen daarentegen maken de kleding schoon en zorgen ervoor dat de technische kwaliteiten van de ski-jas en -broek behouden blijven.

2. Maak de wasmachine helemaal leeg

Het mengen van verschillende vezels en stoffen met je skikleding kan schade veroorzaken aan je favoriete trui of stoffen broek, en niet alleen door de klittenbandsluitingen. Ook de hierboven aanbevolen speciale wasmiddelen zijn alleen geschikt voor speciale kleding. Dus alles wat niet waterafstotend hoeft te zijn, hoort niet thuis in deze wasmachinelading en verwijder deze uit de wasmachine.

3. Controleer alle (!) zakken en ritsen.

Vergeet niet dat skikleding ook bovenarm-, borst- en beenzakken heeft die gecontroleerd moeten worden. En vooral snoepjes, zonnebrandcrème, lippenbalsem of de papieren skipas kunnen het kostbare ski-jack en de snowboardbroek beschadigen. Vooral de ademende bestanddelen van het materiaal kunnen aan elkaar kleven. Ritsen en klittenbandsluitingen moeten trouwens tijdens het wassen gesloten worden, zodat ze beschermd zijn en geen schade kunnen veroorzaken.

4. Lees de wasvoorschriften van de skikleding

Soms zijn de kleine briefjes in je kleren toch nuttig. Vooral bij skikleding bevatten ze belangrijke informatie over het wasproces, de materialen, de wastemperatuur en het centrifugeerprogramma. Er zijn verschillen van merk tot merk en van materiaal tot materiaal. De precieze hoeveelheid speciaal wasmiddel vind je op de verpakking van het wasmiddel.

5 Wat te doen bij hardnekkige vlekken?

Meer wasmiddel zou een optie zijn, maar de aanwijzingen van de fabrikant moeten gevolgd worden. Een eenvoudige spons kan helpen. Breng het speciale reinigingsmiddel direct op de vlek aan en masseer het in met een vochtige spons. Als laatste redmiddel kan een bezoek aan de dichtstbijzijnde stomerij ook helpen.

6. Laat de wasmachine niet te vol lopen

Vooral als je bijzonder delicaat textiel voorzichtig maar doeltreffend wilt reinigen, is het raadzaam de hoeveelheid wasgoed te verminderen en niet te veel kledingstukken tegelijk te wassen. Een set ski-jas en skibroek is voldoende voor één wasbeurt. Als je de aanwijzingen van de machine of zelfs de kleren niet vertrouwt, kies je gewoon het zachte programma of de handwas.

7. Goed drogen is belangrijk

Je kunt de skikleding het beste op een kleerhanger of op een droogrek hangen. De wasvoorschriften voor de kleding vertellen je of de ski-jas en skibroek in de droger mogen.

8. Vergeet niet te impregneren

Als laatste stap voor de volgende dag op de piste is het van essentieel belang je skikleding te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de wintersportkleding ademend en waterafstotend blijft. Er zijn verschillende producten op de markt voor dit doel, van sprays tot additieven voor wasmiddelen.

9. Wees voorzichtig met donsjassen

Elke soort jas heeft zijn eigen eigenaardigheden als het op schoonmaken aankomt. Maar wees vooral voorzichtig met donsjassen. Centrifugeren is niet aan te bevelen, tenzij je een bijzonder plat donsjassen wilt. Bovendien moet de wascyclus bij een lage temperatuur en met een speciaal donswasmiddel uitgevoerd worden. Overigens zijn donsjassen meestal droger-vriendelijk. Maar ook hier moet je steeds letten op de temperatuur en de materiaalverdraagzaamheid. Tip: doe er een paar tennisballen bij. Ze houden de was in beweging en voorkomen dat de donsvulling samenklontert.

Filter

Enig resultaat

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Vergelijken
Robijn Klein & Krachtig Color Vloeibaar Wasmiddel - 2 x 34 wasbeurten - Voordeelverpakking

Robijn Wasmiddel

Beste deal op: bol.com
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken