Tandpasta

Je wilt tandpasta kopen en daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom delen we online de beste aanbiedingen. Zo weet jij zeker dat je de laagste prijs betaalt, dankzij kortingen, deals en acties die we online voor je verzamelen.

Filter

Enig resultaat

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Vergelijken
- 11%
Robijn Klein & Krachtig Color Vloeibaar Wasmiddel - 2 x 34 wasbeurten - Voordeelverpakking

Robijn Wasmiddel

Beste deal op: bol.com
29.70

Koop tandpasta voor een goede mondhygiëne

Een stralende glimlach, met smetteloos witte, sterke tanden die tevoorschijn komen voor ze moeiteloos in een knapperige appel wegzakken – wie zou niet graag zo’n aantrekkelijk gebit hebben? Belangrijker dan het perfecte uiterlijk van de tanden is hun gezondheid. Regelmatige tandverzorging draagt hiertoe bij. Het assortiment tandpastamerken en hun speciale eigenschappen is moeilijk bij te houden – met alle verzorgingszwaartepunten van bescherming tegen tandvlees en cariës tot optische witmakers. Hier zijn enkele belangrijke feiten om je te helpen de beste keuze te maken.

Hoe werkt tandpasta precies?

Cariës en parodontale aandoeningen worden veroorzaakt door voedselresten op en tussen de tanden, of liever door de bacteriën die zich daar vormen. Puur mechanisch reinigen met een elektrische tandenborstel of tandzijde voor de interdentale ruimten is niet voldoende voor de mondverzorging – er moet een reinigingsmiddel aan toegevoegd worden.

Elke tandpasta bevat zogenaamde reinigende stoffen. Afhankelijk van het recept kunnen dit silicaten (zouten) zijn of zelfs het fijnste marmerpoeder. Weetje: Wist je dat veel mensen veel te veel tandpasta per poetsbeurt gebruiken? Een portie ongeveer ter grootte van een kersenpitje is voldoende – het hoeft niet het hele oppervlak van de tandenborstel te bedekken.

Fluoride en kruidenextracten: Wat zit er in de tandpasta?

Behalve de mechanisch werkende reinigende stoffen bevat tandpasta ook altijd andere additieven die een effect hebben op het organisme in de mondholte:

 • Fluoride (zout van fluorwaterstofzuur) verhardt het tandglazuur,
 • Triclosan of zinkzouten hebben een antibacteriële werking,
 • Fosforverbindingen verminderen de verharding van tandsteen,
 • Aroma’s of etherische oliën, zoals kruiden- of muntextracten, zorgen voor een aangename adem en verfrissen zo ook de mond.
 • Speciale tandpasta’s met medische indicaties hebben nog meer toevoegingen die het gewenste therapeutische effect vertonen – zoals bepaalde kaliumverbindingen voor gevoelige tandhalzen, bijvoorbeeld van Sensodyne (verkrijgbaar in het assortiment van Beste-wasmiddel.nl).

Van stralende witheid tot bescherming van het tandglazuur – de soorten tandpasta

Als je tandpasta koopt, heb je niet alleen de keuze tussen munt- en kruidenaroma’s of exotische noten, bijvoorbeeld van Dental Delight. Veel tandpasta’s zijn tegenwoordig samengesteld om specifieke gebitsproblemen aan te pakken. Vraag bij twijfel je tandarts om advies over een geschikt product.

 • Universele tandpasta biedt bescherming tegen tandplak en cariës door zijn reinigende werking, geeft een frisse adem en vermindert terugtrekkend tandvlees – door de tanden in het algemeen te verzorgen.
 • Pijngevoeligheid kan veroorzaakt worden door blootliggende tandhalzen of beschadiging van het glazuur. Geschikte tandpasta gebruikt additieven om de transmissie van prikkels van de tand naar het pijncentrum te onderdrukken.
 • Bij tandvleesproblemen kunnen producten helpen die nog gerichter werken tegen tandplak en ontsteking.
 • Tandglazuur is het eerste aanvalspunt voor cariës.
 • Whitening tandpasta vermindert verkleuringen door koffie of roken bij regelmatig gebruik.

Wat is het verschil tussen kindertandpasta en tandpasta voor volwassenen?

Heb je je ooit afgevraagd wat er zo bijzonder is aan tandpasta voor kinderen – behalve dan de smaken die in de smaak vallen bij kinderen? Op het etiket van veel kindertandpasta’s staat een leeftijdsaanduiding, zoals “twee tot zes jaar”, terwijl op tubes voor volwassenen vaak staat “niet geschikt voor kinderen”.

Aan kindertandpasta worden actieve ingrediënten zoals fluoride toegevoegd in aanzienlijk kleinere hoeveelheden die geschikt zijn voor de stofwisseling van kinderen. Bovendien bevatten kindertandpasta’s minder reinigingsmiddelen, omdat men wil voorkomen dat het verse glazuur van de melktanden te veel schuurt.

Zodra de tanden van het kind zijn doorgegroeid en het blijvende gebit is aangelegd, kan overgegaan worden op tandpasta voor volwassenen. Dit is meestal het geval op de lagere schoolleeftijd.

Conclusie: tandpasta in de aanbieding kopen

Regelmatige tandverzorging met tandpasta helpt het gebit gezond te houden en versterkt de tanden:

 • Tandpasta reinigt de tanden door deeltjes te verwijderen en stoffen op te lossen.
 • Kinderen tot de lagere schoolleeftijd hebben speciale tandpasta met minder fluoride nodig.
 • Als alternatief voor tandpasta zijn er tandpasta tabletten in het assortiment beschikbaar.
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken