Ondergoed wassen

Filter

Enig resultaat

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Vergelijken
- 50%
Robijn Klein & Krachtig Color Vloeibaar Wasmiddel - 2 x 34 wasbeurten - Voordeelverpakking

Robijn Wasmiddel

Beste deal op: bol.com
24.75

Hier op Beste-wasmiddel.nl verzamelen we alle deals, dus voor het wassen van jouw en voor wasmiddel aanbiedingen. Bovendien voegen we regelmatig nieuwe aanbiedingen en acties voor je toe. Staat er op dit moment geen aanbieding voor je bij? Probeer het binnenkort nog eens. Dan weet je zeker dat je nooit meer te veel betaalt.

Slipjes, beha’s en lingerie hygiënisch wassen zonder de stoffen en kleuren te beschadigen? Het is gemakkelijk met deze tips. Lees hier hoe je je lingerie perfect schoon krijgt, welk wasmiddel je moet gebruiken en op hoeveel graden je moet wassen.

Welk wasprogramma is het beste?

Gewoon ondergoed, zoals katoenen onderbroeken, kan gewoon in de kleurwas gedaan worden. Voor lingerie van kant kies je het delicatesse programma. Zorg er ook voor dat het centrifugetoerental laag staat, want dat is zachter voor de stoffen. Als de kledingstukken van zijde zijn of ingewikkelde borduursels hebben, gebruik dan het handwasprogramma – of maak de kleding meteen met de hand schoon.

Ondergoed wassen – op hoeveel graden?

De juiste temperatuur hangt af van het materiaal en hoe het kledingstuk gemaakt is. Kijk voor de zekerheid nog eens op het wasetiket. Lage wastemperaturen zijn milieuvriendelijker en besparen geld. Geschikte wasmiddelen maken je textiel schoon bij 30 graden. Ondergoed hoeft normaal gesproken niet heet gewassen te worden – de enige uitzonderingen zijn bijzonder hardnekkige vlekken en in geval van ziekte.

De volgende temperaturen worden over het algemeen aanbevolen:

  • Lingerie van fijne zijde: koud bij maximaal 20 graden
  • Ondergoed van polyester en beha’s: maximaal 30 graden
  • Textiel van gemakkelijk te onderhouden katoen: tot 60 graden
  • Wit katoenen ondergoed: tot 90 graden (alleen in uitzonderlijke gevallen, bv. onvoldoende reiniging bij lagere temperaturen).

Wasgoed met bloedvlekken mag je in geen geval op een warme temperatuur wassen. Hierdoor zou de verkleuring aan de stof blijven kleven. Spoel het kledingstuk bij voorkeur direct onder koud kraanwater. Na de behandeling van de vlek doe je het ondergoed onmiddellijk in de wasmachine om resten te verwijderen.

Welk wasmiddel voor ondergoed?

Zware wasmiddelen en kleurwasmiddelen kunnen universeel gebruikt worden en zijn een goede keuze voor niet-gevoelig textiel. Of je nu vloeibare of poederwasmiddelen kiest, ze zullen je kleren hygiënisch wassen en de kleuren beschermen.

Wasmiddel voor wol en delicatesse is speciaal geschikt voor textiel van gevoelige materialen. Als je de neiging hebt een gevoelige huid te hebben, kun je het beste kiezen voor een gevoelig wasmiddel met ingrediënten die zacht zijn voor de huid.

Waar moet ik op letten bij het wassen van badkleding?

Bikini’s en badpakken moeten net zo voorzichtig gewassen worden als lingerie. Na het zwemmen in het zwembad of de zee moet je het textiel onder helder water afspoelen. Chloor en zout water beschadigen anders de materialen en de vezels.

Was je badkleding met de hand of gebruik het fijne wasprogramma van je machine. Gebruik geen wasverzachter, want dat doet de kleuren vervagen. Zwemkleding mag in geen geval in de droger.

Ondergoed wassen: de belangrijkste vragen & antwoorden

Controleer voor het wassen

Wat moet ik controleren voor het wassen?

Het volgende geldt ook voor het doen van de was:

  • Sorteer op kleur: Vooral rode kleuren hebben de neiging te vlekken. Sorteer je textiel in lichte en donkere kleuren en wees voorzichtig met nieuwe kleren.
  • Volg de wasvoorschriften: De symbolen op het ingenaaide etiket vertellen je of het artikel geschikt is voor de wasmachine. De gebruiksaanwijzing van de fabrikant vertelt je ook de wastemperatuur. Als op het etiket een hand boven een wasbak staat, wordt alleen handen wassen aanbevolen.
  • Waszak voor lingerie: Delicaat ondergoed kun je het beste in een netje wassen. Het voorkomt schuren en houdt delicatesse apart van andere kledingstukken.
  • Vlekverwijderaar: Als de was erg vuil is, is het handig de vlekken van tevoren met galzeep of een vlekkenverwijderaar te behandelen. Doe het voorwerp dan in de wasmachine zoals gewoonlijk.

Ondergoed & Droger

Kan ik mijn lingerie in de droger doen?

Fijne lingerie moet met zorg behandeld worden. Daarom is het beter kanten slipjes en beha’s aan de lucht te laten drogen. Je kunt katoenen ondergoed veilig in de droger doen. Als een kledingstuk geschikt is om in de droogtrommel te drogen, staat dat op het wasetiket.

Wascyclus

Hoe vaak moet ik mijn ondergoed wassen?

Voor slips en sokken spreekt deze vraag voor zich. Maar hoe zit het met beha’s? Een beha moet na ongeveer drie tot vijf dagen dragen in de was gedaan worden. Op warme zomerdagen of na het sporten moet de beha vaker schoongemaakt worden. Te vaak wassen is minder geschikt, anders lijden de vezels eronder.

Was je bh’s indien mogelijk met de hand in de gootsteen en gebruik wat mild wasmiddel. Als dit te veel werk voor je is, gebruik dan zeker een wasnet voor de trommel. Vergeet ook niet de haakjes dicht te doen.

Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken