All Stars in de wasmachine wassen

Je kunt All Stars zonder problemen wassen als de stof of de rubberen zool vuil zijn geworden. We hebben op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het wassen en welke mogelijkheden er zijn om ze schoon te maken.

Is het mogelijk om All Stars in de wasmachine te wassen?

All Stars, de populaire stoffen schoenen met de witte rubberen zool, worden in alle gelegenheden gedragen. Vlekken en vuil zijn onvermijdelijk. Maar: Het praktische van All Stars is dat je de gympen kunt wassen – zelfs in de wasmachine. Tip: gebruik hiervoor een waszak.

 • Voordat je de schoenen in de machine stopt, moet je grof vuil verwijderen met een borstel of een vochtige doek. Grasvlekken en dergelijke kunnen worden voorbehandeld met een vlekkenspray.
 • Verwijder indien mogelijk de veters en de binnenzool en doe ze in een aparte waszak. Als alternatief kun je een kussensloop gebruiken.
 • Doe de All Stars en de waszak in de wasmachine en voeg handdoeken of oude katoenen kleren toe. Dit beschermt de wasmachine.
 • Je moet een mild wasmiddel gebruiken. Gebruik helemaal geen wasverzachter, want dat kan de lijm op de schoenen losmaken.
 • Kies een zacht wasprogramma met een maximale temperatuur van 30 graden Celsius. Volgens RTL Nieuws bespaar je hierdoor vele euro’s per jaar: ”Naast een schone was, wil je vaak ook gaan voor een zo goedkoop mogelijk wasprogramma. Zo kost een wasbeurt op 30 graden 14 cent per keer. Hoe warmer je de wasmachine instelt, hoe duurder het wordt”.

All Stars met de hand wassen

Je kunt je schoenen natuurlijk ook met de hand wassen. Dit is tijdrovender, maar beter voor je schoenen.

 • Neem twee emmers of kommen en vul beide met lauw water. Doe wat afwasmiddel in een van de kommen.
 • Verwijder eerst grof vuil van de Converse schoenen met een borstel of doek. Vlekken kunnen ook worden voorbehandeld met een vlekkenspray.
 • Verwijder de veters en de binnenzool. Het beste is om beide eerst in het water met het wasmiddel te doen. Terwijl de veters en de zool een beetje weken, was je de All Stars met een doek die je in het waswater hebt gedoopt.
 • Sterk vervuilde plekken zul je waarschijnlijk vaker moeten wassen en er meerdere keren met de lap overheen wrijven. Zeer hardnekkig vuil kan voorzichtig met een borstel worden afgeborsteld. Veeg de rubberen zool af met een vochtige doek of borstel.
 • Neem dan een nieuwe doek en leg die in de tweede kom met helder water. Veeg met de doek over de Chucks om zeepresten weg te wassen. Tenslotte kun je de veters en de binnenzool helemaal in de tweede kom doen.

Tip: Als de rubberen zool na het wassen nog vuil is, kun je hem schoonmaken met een vuilgum.

All Stars goed laten drogen

Na het wassen – machinaal of met de hand – moeten de All Stars drogen. Let op: stop je stoffen schoenen niet in de droger. All Stars mogen ook niet onder een hete radiator geplaatst worden. Dit kan de lijm losmaken. Je kunt de schoenen het beste aan de lucht laten drogen. Leg de All Stars daarvoor op een droogrek of hang ze in de gedeeltelijke schaduw.

Vul de schoenen met keukenpapier, dat neemt het vocht sneller op. Het kan zijn dat je het papier meerdere keren moet vervangen als het helemaal doorweekt is. Kranten mogen niet gebruikt worden voor stoffen schoenen, omdat de drukinkt er vlekken op kan maken. De veters en de binnenzool moeten ook op een warme plaats te drogen worden gelegd.

Als alles droog is, leg je de zool terug in de schoen en rijg je de veters in. En je bent er weer klaar voor met je fris gewassen en schone All Stars.

Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken